Kurset lærer deg en metode for å komme i gang med IKT-aktiviteter i barnehagen.  Å lage fotofortellinger med bruk av digitalt kamera og PC er en aktivitet som alle kan være med på - både store og små.

Målsettingen er å gi deg inspirasjon og det lille ekstra puffet som skal til for at hele personalgruppa kommer i gang med gode IKT aktiviteter i barnehagen.

Lær å lage fotofortellinger sammen med barna

Dette kurset handler om en helt konkret måte å komme i gang med IKT aktivitet i barnehagen. Kurset er for hele personalgruppa. Derfor kommer vi til din barnehage og holder kurset på en planleggingsdag eller personalmøte. Uansett dag eller kveld trenger vi minimum 4 klokketimer for å komme i mål. På en planleggingsdag bruker vi gjerne hele dagen. Kveldskurset starter med en gang barnehagen stenger. Dere kan godt spise mens vi begynner. Vi har med utstyret som trengs (projektor, datamaskiner og mikrofoner til gruppearbeid).

Konkret aktivitet: Hele personalet lærer å bruke digitalkamera og lage spennende fotofortellinger på PC ved hjelp av Photo Story (gratis program fra Microsoft).

Inspirasjon: Hovedmålsettingen er å inspirere deltakerne. Gjennom både foredrag og gruppearbeid lærer deltakerne å laste ned, installere og bruke Photo Story.

Rammeplanen: Kurset setter fokus på metodisk tilnærming og hvordan aktivitetene forankres i rammeplanens fagområder.

Utstyr: For å lage fotofortellinger i barnehagen trenger dere en PC og et digitalt kamera. Programvaren som benyttes er gratis og lastes ned fra Internett. Ha utkledningsklærne klare, vi skal jo ha det moro…

Kompendium: Deltakerne får med seg et innholdsrikt kurskompendium med detaljerte illustrasjoner og trinn-for-trinn forklaringer. På denne måten kan deltakerne ta med kompetansen hjem og fortsette å trene og lære etter kurset.

Over 200 barnehager over hele landet har allerede gjennomført kurset.
Flere tusen entusiastiske barnehageansatte benytter det de lærte i sitt daglige arbeid i barnehagen.

 

Hvorfor dette kurset?

Digitale verktøy (IKT) er satt på dagsorden i barnehage. La barna erfare at digitale verktøy er mye mere enn dataspill. Ta de med inn i en kreativ og lærerik aktivitet med digitale verktøy som ett av elementene. Personalet opplever en ny og spennende side ved IKT og får lyst til å gjøre mer ut av dette, tross kanskje langvarig datavegring.

IKT i barnehagen er jo gøy...

 

Kurset er for hele personalgruppa.

Derfor kommer vi til din barnehage. Erfaringer viser at dette er en viktig suksessfaktor for å komme godt i gang med IKT aktiviteter i barnehagen.

 

Hvorfor denne kursmodellen?

For å få alle ansatte med på IKT-relaterte aktiviteter kreves det felles entusiasme. Kurset er morsomt og alle deltar aktivt – på hjemmebane.

Kurs for hele personalgruppa er kostnadseffektivt – meget lav kostnad per ansatt.